torsdag 26. november 2009

Heklet hjerte


crochet-heart-garland-1 


Runde 1
Lag 4 luftmasker  og sett de sammen til en ring med en kjedemaske. Lag alle de andre lag alle de følgende maskene i ringen. 3 doble staver, 3 staver, 1 løsmaske, 1 dobbelstav, 1 løsmaske, 3 staver, 3 dobbelstaver, 2 luftmasker, fest med en kjedemaske.


Runde 2
3 løsmasker, på første dobbeltstav lag en maske og en stav, i neste maske lag 3 staver, i den neste 2 staver, lag en maske i de påfølgende 4 maskene, 1 kjedemaske, 1 stav i neste, 1 kjedemaske, lag en maske i hver maske i de 4 påfølgende maskene. 2 staver i neste maske, 3 staver i neste maske, 1 stav og 1 maske i neste. Lag 3 luftmasker og lag en kjedemaske gjennom center på hjertet.

Runde 3
lag 3 luftmasker, lag en enkel maske i toppen av kjeden på 3 fra andre runde (hekler tilbake) lag en enkel maske i hver av maskene rundt hele hjertet. sett gjerne to masker på spissen for å komme rundt. Når du kommer til kjeden på 3 fra forrige runde, lag en kjedemaske på 3 igjen  og lag en kjedemaske gjennom center på hjertet. Fest trådene på baksiden.

Oppskriften på disse hjertene fant jeg her

13 kommentarer:

 1. Hei kjempe søte hjerter..men hvordan hekler jeg løsmaske? Mvh Ingrid

  SvarSlett
 2. Hei, løsmaske er det samme som luftmaske :) Hjalp det? Om ikke så tror jeg det skal ligge en god del instruksjonsvideoer både på drops og andre steder. Lykke til med hjertene :)

  SvarSlett
 3. Hei. Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal hekle runde to. Der det står "på første dobbeltstav lag en maske og en stav", kan du hjelpe meg med det? Hilsen er forvirret jente :-)

  SvarSlett
 4. i den første dobbeltstaven lager du først en vanlig maske og i samme hullet lager du en stav. det er for å få hjerteformen :)

  SvarSlett
 5. Glimrende! Har gjenfunnet hekling og lette etter grei oppskrift på hjerte, - tusen takk!

  Klem fra Eva Mari :)

  SvarSlett
 6. jeg prøver og prøver, men skjønner det bare ikke :-( hvordan gjøre det midt i mens man lager en dobbeltstav?

  SvarSlett
 7. I toppen av den doble staven er det du først skal lage en maske og en stav. (Fekter med armer og bein for å forklare) Sku gjerne tatt en kopp kaffe med deg og vist deg :)

  SvarSlett
 8. Så koselig :-) jeg fekter med armer og ben selv for å få det til, men det ser ikke helt riktig ut, prøver å gå litt lenger frem, for å se om det ble bedre etter hvert, men det ble det visst ikke, he-he

  SvarSlett
 9. Er en maske det samme som en fastmaske?

  Oddbjørg :)

  SvarSlett
 10. Ikke for å være kjip, men tenkte jeg skulle si fra: Hvis dette skal være en oversettelse inneholder den opptil flere feil, allerede fra første maske. Det er også veldig vanskelig å forstå hva som menes noen ganger, siden det ikke brukes norske begreper. "Lag en maske"... hva slags maske da? Det må presiseres, da det kan være luftmaske, fastmaske, kjedemaske eller hva som helst. Og løsmasker har jeg aldri sett brukt i norske oppskrifter. I denne oppskriften går ikke 2. omgang opp

  SvarSlett
 11. Kjære papirkurven :D Flott at du sier fra om feil, denne ble oversatt da jeg var helt fersk i heklingens verden :) Jeg skal se om jeg får tid til å rette den opp :P Er jo link til den engelske der også, så tror de fleste har fått det til. Men ja surrehue meg har nok brukt mine egne heklebeskrivelser her hehe.

  SvarSlett
 12. Joda - jeg fikk dette til, men det er vel en av de mest forvirrende oppskriftene jeg har vært borti, etter 40 år med hekling hadde jeg mer nytte av bildet enn av det som var skrevet :O)

  SvarSlett