torsdag 4. desember 2008

Bønnespirer

Å spise sunt er ikke alltid like lett, jeg bor sammen med verdens mest godterielskende person og da er det ikke lett å være treningsidiot og sofahater...

I tillegg har jeg to barn som rynker på nesen innimellom.Så for å gjøre det litt mer gøy hvorfor ikke lage dine egne bønnespirer? Du tar et syltetøyglass som er renvasket selvfølgelig...
Lager hull i lokket (Dette minner egentlig mer om da vi samlet mark til fisketuren) Ha i to spiseskjeer med bønner.

Ha i bønner feks:
  • grønnerter
  • kikerter
  • alfalfa
  • sennepsfrø
  • røde bønner
  • soya bønner
  • solsikkefrø
  • hvete
  • grønne og svarte linser(ikke røde)
  • bokhvete

Ha i vann og la det stå over natten, om morgenen helller du av vannet (ved hjelp av hullene i lokket, nå bør du være glad for at du lagde mange hull ;) )

Fyll glasset med rent vann 3-4 ganger i løpet av en dag, skyll bønnene og hell på friskt vann.



I løpet av få dager er bønnespirene ferdig (når spirene er ca like lange som kroppen...) Om du da ikke vil spise alle på en gang kan du legge de i kjøleskapet... Dette stopper spiringsprosessen og de holder seg friske og crispy!

Jeg fant anvisningen her

1 kommentar: