Kom over disse lekkerbiskene inne på marthaStewart sin webside,
disse er nesten litt for fristende til å la være og lage, samt at det blir jo en flott julegave :D
Dropstermometer er en fordel, men jeg skal prøve uten og fortelle hvordan det gikk :)
Ingredienser:
(32 stk)
- 2 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt til pannen
- 3 spiseskjeer kakaopulver
- 2 kopper sukker
- 2/3 kopp melk
- 100 gram finhakket dessert sjokolade
- 2 spiseskjeer lys sirup
- 1 kopp walnøtter el. l i store biter
- Smør en halv langpanne (20x20x 50 cm) Sikt kakaopulver og sukker i en medium stor bolle.
- Gjør klart et isbad. I en liten gryte, rør sammen melk og kakaopulvermed en tresleiv til den får en gjørmetekonsistens.Tilsett, sjokolade smør og sirup. Kok opp på lav varme mens du rører konstant,, til sukkeret har smeltet (7-10 min)
- Bruk en smørpensel, vask ned grytesidene med kaldt vann. Øk varmen til medium. Bruk et dropstermometer og ta gryta av platen da det når 113 grader. Sett gryten i isbadet i 5 sekunder. Sett gryten tilside og la den stå der til den når 50 grader. (ca 45 min)
- Bruk en tresleiv til å røre godt i fudgen, til den mister glansen (2-3 min) Rør inn walnøttene. Spre fudgen utover i langpannen, bruk fingrene og få en glatt overflate. Dekk til med plastikk; avkjøl i 30 min. Skjær den i 2,5x2,5 store biter.
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettTakker Solveig :)
SvarSlettNamnamnam! :)
SvarSlettMørksjokolade er min favoritt!
SvarSlett