lørdag 22. august 2009

Hjemmelaget spill

Jeg er alltid på jakt etter gode gaveideer og disse to lekene er geniale, koster lite men gir stor glede!

Så her kommer to spill du kan lage selv:

Jeg ser (I spy)

[I-spy-bottles-02.jpg]

Dette trenger du:
*1 tom brusflaske (eller lignende) pr person (minst tre)
*Fuglefrø
*Tjue til tretti forskjellige småting, som fargede perler, femtiøring, skrue osv. Pass på at du har like mange like ting som du har flasker.
*Superlim
*Innholdsfortegnelse til hver flaske
*klar pakketeip
*trakt

Putt de forskjellige småtingene i flasken, bruk så trakten for å fylle i resten med fuglefrø, men la det være igjen 5 cm med luft. ha superlim på innsiden av korken og skru hardt igjen. Sett den til side så den tørker og gjør det samme med de andre flaskene. Teip fast "fasiten" på hver av flaskene og dekk hele med klar pakketeip så det ikke er mulig å rive den av.

Regler:
Alle rister flaskene sine til noen roper ut et objekt å finne, feks femtiøring, stopp med å riste flasken din , se nøye etter ved å vri på flasken sakte. prøv å være den første som finner den. Passer for alle aldre så lenge de har øyne som ser.

spillet fant jeg her

Link (Attrubute game)

http://belladia.typepad.com/photos/uncategorized/2008/04/09/attributegame1.jpg

Jeg er håpløs når det kommer til duppeditter, og ting jeg egentlig ikke trenger og ikke greier å kaste. En skrue her, noen mynter, en dukkearm, en dukkesko, puslespillbrikke (for det kan jo hende at disse dukker opp igjen ikke sant?) Skal helt sikkert en tur til London snart... Eller hadde jeg bare visst hvilket puslespill denne er til så hadde kanskje denne brikken vært den som manglet.

Endelig noe jeg kan bruke alle disse tingene til!

Hva trenger du:
En eske som har plass til ca 50 duppeditter
Duppeditter av forskjellig art og utseende.

Hvordan spiller man:
Den yngste begynner ved å ta opp to duppeditter, legger de på bordet ved siden av hverandre, og sier hva de har noe til felles, feks: de er begge gule.
Neste person velger en ting som h*n legger ved siden av duppeditt nummer to og sier hva disse to har til felles, og slik fortsetter det til det er tomt for duppeditterhttp://belladia.typepad.com/photos/uncategorized/2008/04/09/attributegame6.jpg

variasjoner til spillet:

  • Spill det som scrabble og la de gå i alle retninger.
  • Legg opp duppeditter uten å si noe og la de andre medspillerene finne ut hva de har til felles.
Dette spillet egner seg fra ca 4 år og helt opp til voksen alder :D

1 kommentar:

  1. "Jeg-ser"-spillet så veldig morsomt og lettlagd ut - det må jeg lage - og prøve ut både på hytteturer, bilturer og i barnehagen jeg jobber! God idè :O)
    Hilsen Heidi E.

    SvarSlett