fredag 4. mars 2011

Systemfreak

Hvert år tenker jeg det samme, jeg skal få orden i huset mitt, kaste det jeg aldri bruker og prøve å ha minimalistisk stil. Ja jeg hører vennene mine knise hysterisk, for jeg er jo så absolutt ingen ryddig person!

Så jeg har vært en runde i blogglandia for å finne inspirasjon.

1: Finn en eske, sett timeren på 15 min. Tøm alle flater for ting. Legg alle tingene feks i sofaen. Ta opp hver ting og bestem deg for om du skal ha det eller kaste det/gi det bort. Det er ikke lov å jukse!

2: En enklere variant for de som har mye nostalgi er å legge alt i en eske som du ikke har brukt på lenge men du tror du kanskje kommer til å få bruk for igjen. Dater den et år frem i tid, har du ikke åpnet den er det bare å gi den bort UTEN å åpne den.

3. Ha en regel, 1 ting inn 2 ting ut. Kjøper du deg ny genser så kaster du 2 gamle feks.

4: Ute av øye ute av sinn, finn en boks hiv alt oppi, gjerne en lur greie å gjøre rett før uventet besøk av svigerforeldre eller potensiell kjæreste. Esken kan du se gjennom når du føler for det, eller du kan rett og slett bare kaste det/gi bort om du ikke er i esken på 1 år.

Jeg kommer til å savne hobbyrommet når jeg flytter, men det blir sikkert godt å få kastet noe også :)

2 kommentarer:

  1. Kjenner følelsen... Dog kan du fikse på det.. Jeg hadde en rassia hjemme for noen år siden.. En tid i forveien samlet jeg på esker.. skoesker og andre esker i ulikestørrelser.. Alle skulle være svarte så de som ikke var det, fikk bokbind på seg i svart .. enkelt og holdbart. I vårt hus var det opp til flere slike altmuligskuffer.. så tømte jeg alt ut på gulvet og begynte å sortere i bokser... En for reflekser, en annen for lim og tape osv. Systemet har holdt, og i dag bruker jeg alt jeg har, fordi det er lett å finne :-) Bare sånn lite tips om man gidder :-)

    Ha en fin helg

    hilsen fra Hege

    SvarSlett
  2. Så absolutt enig med deg Hege! Alle ting som ikke har sin egen "adresse" bør snarest få det eller eventuelt kastes.

    SvarSlett