onsdag 26. august 2009

Greinvekter

Jeg har skrevet det før og gjør det igjen, min hage er som en jungel. Og når en kommer over gode ideer som kan hjelpe en litt, ja da er det jo ekstra moro!

Pickles er en blogg som gjør det samme som meg egentlig, de har samlet masse strikk og hekle oppskrifter på norsk. Jeg er ikke så nøye på hva det er for noe, så lenge det er DIY eller {re}design så er jeg helt gira liksom :) I tillegg så er de på etsy og har nettbutikk :)Men til saken!


Det er altså disse søte heklede grein vektene det er snakk om.

Frukt trær er jo kjent for å vokse opp og opp og opp... Men vi som har frukttrærne vil jo gjerne få til å plukke frukten uten fare for liv og helse.

NB: Hvis treet er gammelt/har tykke grener kan det hende at du må hekle større Greinvekter!


Plomme:

Oppskrift og bilder finner du hos Pickles

Smocca etuier

Miss Monday var så elskverdig å legge igjen en kommentar hos meg, så da tusla jo jeg inn i hennes blogg og fant denne søte ideen, til den litt mindre søte vanen ved å bruke snus.


Før "avgang" så ser de jo ut som noe en bare kaster...Men med et par strøk med maling så har du plutselig oppbevaringsesker til knapper, sikkerhetsnåler eller hva du måtte ønskeFlotte farger har hvertfall Miss Monday brukt :D

søndag 23. august 2009

Gave til en nybegynner

Needle-book-front

Dette er en nydelig liten gave til noen som akkurat har lært seg å sy, eller en gave fra noen som akkurat har lært seg å sy. Uansett så var den så søt at jeg måtte bare linke denne.

Fant denne hos Ninimakes og den er rett og slett bare fjong, oppskrift og bilder finner du hos henne.

Heitur pylsur i bandur

Middag er noe av det vanskeligste å lage med tanke på variasjon, kom her over en liten bildeserie for å gjøre maten mer spennende. Hvertfall fra et barns perspektiv :)

Del pølsene i biter og skubb spaghettien gjennom og kok den al dente.Mye morsommere med pølse og spaghetti nå vel :)

bilder og ideer fant jeg her:

lørdag 22. august 2009

Hjemmelaget spill

Jeg er alltid på jakt etter gode gaveideer og disse to lekene er geniale, koster lite men gir stor glede!

Så her kommer to spill du kan lage selv:

Jeg ser (I spy)

[I-spy-bottles-02.jpg]

Dette trenger du:
*1 tom brusflaske (eller lignende) pr person (minst tre)
*Fuglefrø
*Tjue til tretti forskjellige småting, som fargede perler, femtiøring, skrue osv. Pass på at du har like mange like ting som du har flasker.
*Superlim
*Innholdsfortegnelse til hver flaske
*klar pakketeip
*trakt

Putt de forskjellige småtingene i flasken, bruk så trakten for å fylle i resten med fuglefrø, men la det være igjen 5 cm med luft. ha superlim på innsiden av korken og skru hardt igjen. Sett den til side så den tørker og gjør det samme med de andre flaskene. Teip fast "fasiten" på hver av flaskene og dekk hele med klar pakketeip så det ikke er mulig å rive den av.

Regler:
Alle rister flaskene sine til noen roper ut et objekt å finne, feks femtiøring, stopp med å riste flasken din , se nøye etter ved å vri på flasken sakte. prøv å være den første som finner den. Passer for alle aldre så lenge de har øyne som ser.

spillet fant jeg her

Link (Attrubute game)

http://belladia.typepad.com/photos/uncategorized/2008/04/09/attributegame1.jpg

Jeg er håpløs når det kommer til duppeditter, og ting jeg egentlig ikke trenger og ikke greier å kaste. En skrue her, noen mynter, en dukkearm, en dukkesko, puslespillbrikke (for det kan jo hende at disse dukker opp igjen ikke sant?) Skal helt sikkert en tur til London snart... Eller hadde jeg bare visst hvilket puslespill denne er til så hadde kanskje denne brikken vært den som manglet.

Endelig noe jeg kan bruke alle disse tingene til!

Hva trenger du:
En eske som har plass til ca 50 duppeditter
Duppeditter av forskjellig art og utseende.

Hvordan spiller man:
Den yngste begynner ved å ta opp to duppeditter, legger de på bordet ved siden av hverandre, og sier hva de har noe til felles, feks: de er begge gule.
Neste person velger en ting som h*n legger ved siden av duppeditt nummer to og sier hva disse to har til felles, og slik fortsetter det til det er tomt for duppeditterhttp://belladia.typepad.com/photos/uncategorized/2008/04/09/attributegame6.jpg

variasjoner til spillet:

 • Spill det som scrabble og la de gå i alle retninger.
 • Legg opp duppeditter uten å si noe og la de andre medspillerene finne ut hva de har til felles.
Dette spillet egner seg fra ca 4 år og helt opp til voksen alder :D

Bokmerke

Jeg farta litt rundt på linkene jeg fant hos Katrine K og fant Zakka Life som hadde disse kjempestilige bokmerkene.


Dette er et bilde av Jessica Okui s mann, og det ferdige resultatet

Få en person, gjerne deg selv om du vil det skal være en personlig hilsen eller gave på feks bryllupsdag, morsdag, farsdag etc.
Bruk lamineringsmaskin, eller om du er old school, bruker du litt tykt papir og limer fotoet på og kontaktpapir etterpå.
Så bruker du en tapetkniv eller lignende og skjærer langs de gule linjene.

lag dine egne sandaler

[zakka+fabric+sandal.jpg]

Fant disse fjonge sandalene her med full bruksanvisning og bilder i fleng, så har du noen gamle t skjorter eller laken så har du et flott prosjekt her :D
Du finner de på side 46-51 i bladet. Viva La Moda er et online motemagasin som virkelig er verdt å få med seg .

Papirleker

Katrine K la igjen en kommentar på bloggen min her og da svinsa jeg innom henne for å se hva hun blogget om. Og jammen hadde hun ikke en link jeg likte :D


The toymaker, har mange gratis leker og gave esker som denne over. Flott design og kanskje mer kjekt for den voksne å sette sammen enn for barnet å leke med :D


mandag 10. august 2009

DIY kattesandHer kommer en bra metode for å lage "kattesanden" selv, på en halvtime så har du nok til et forbruk på 2-3 uker.
 1. Putt avispapir gjennom makuleringsmaskinen. Samle opp papiret i en kasse (sier seg vel egentlig selv)kitty-litter.jpg
 2. Gjør papiret gjennomvått med varmt vann med noen dråper zalo i. Da får papiret en sånn havregrøt konsistens. Papiret blir ikke helt rent men vannet blir grått.
 3. Sil av vannet, og gjør så steg 2 om igjen men uten såpe.
 4. Strø godt med bakepulver over det våte papiret. Kna det inn i papiret. (Det kan være lurt å bruke hansker, da avisene sverter av)
 5. Klem ut resten av fuktigheten til det blir s tørt du kan få det.
 6. Knørv det opp over et brett eller lignende og la det tørke
 7. (Det tar ca et par dager)
Denne oppskriften fant jeg her og hun som skriver kaller seg Allie.

Brett selv fancy esker!

Jeg loka litt rundt på nettet og fant en fantastisk side, ta turen hit for å laste ned maler til å brette dine egne saker og ting :D

Howpack har maler på alt fra biler til lyspære-esker

Drikke brikker "coasters"Jeg fant disse kule coasterene hos Two girls go green og syntes de var veldig kule og tenkte kanskje at andre ville like de også. Disse jentene intresserer seg mye for "go green", si er seg vel egentlig litt i navnet men i det legger de altså å bruke ting som er av bærekraftig utvikling, gjenbruk, redesign osv. Sjekk ut bloggen deres for mer spennende tips :D

Dette trenger du:


1) Saks
2) Decoupagelim og svampebørste
3) Gamle blader

1. Ta et par gamle blader
2. Riv ut en drøss med sider. Velg noen med sterke farger så blir de fargerike og flotte. Du kan også velge et tema på de selv om det bare er den siste "runden" som blir visende. Feks sommer, fest eller noe annet moro.
3. Del hver bladside i to. (Dette avgjør tykkelsen på hver ring, og er noe du kan forske litt på selv.)
4. Ta en halv side og brett den i 1-1,5 cm. Press ned og lag en "skarp" brett. Dette utgjør høyden på coasteren. Så det er viktig at alle strimlene har samme høyde. Så det blir en slett overflate, en vil vel ikke at glassee skal velte heller :P
5. Lim ned bretten
6. Fortsett med å brette og lime til siden er brukt opp. Til slutt vil du ha en 1-1,5 cm tykk pinne lignende form.
7. Nå tar du den ene enden og begynner og rulle den rundt seg selv som et sneglehus. Ha på lim mens du ruller så den holder seg på plass. Hold den sammen med fingrene i et minutt eller to.8. Repeter steg 4-6.
9. Ta så en ny stripe og fest til enden av sneglehuset, så den får en jevn overgang fra den ene til den andre.
10. Repeter steg 4-9 ca 35 ganger, eller til den har den diameteren du ønsker.
11. Den siste stripen er som sagt den som vises så se etter en kul design til den :)
12. Når du er fornøyd med utseende på den, ha på Decoupagelim på beggesider og la den tørke.
13. Lag en fest og vis frem dine coasters.

onsdag 5. august 2009

Nytt liv til gamle senger

Hva gjør man egentlig med den fine senga som bare ikke passer noe sted?

Sikkert mange som har en gammel seng stående, med rare mål som ikke passer inn noe sted, jeg har i alle fall en sånn, og fikk litt blod på tann da jeg så hva Nia Sayers har gjort med sine hode og endegavler. Bildene er fra d*s.


tirsdag 4. august 2009

Uteplassen

Hagen min har lenge vært neglisjert, litt mye oppussing innendørs siste tre åra samt et samlivsbrudd gjorde ikke akkurat veien inn i hagen lettere. Men i går fikk jeg "onna" over meg og satte igang.
 • Før

En vill busk har virkelig tatt seg til rette og denne uteplassen har ikke vært brukt på mange år.

Med rosesaks og litt tålmodighet fikk jeg rydda plass til å sette opp 3 stolper på 3" 2", boret hull i muren og slo de inn 8mm bor og passende spikerplugger.

Med litt hjelp fra lillebror ble søtteanordningene for "taket" hatt opp og busken kunne endelig dras opp dit den var ment, strips er genialt!
 • Etter
Endelig ferdig med bygge arbeidet, da er det bare møblering og siste finnish igjen. :)

Nøkkelknagg

Av og til er det enkle ofte det beste, sjekk disse kule nøkkelkrokene som Liz Bloeser har laget.

Vet ikke om jeg egentlig trenger å forklare så veldig mye hvordan en lager de, sier seg liksom selv :P

Men:
 • Treplate fra hobbybutikk eller ditt eget restelager
 • Maling
 • Lim
 • Opphengsdings til treplata
 • sølvtøy

Så sett i gang og vær kreativ :D

artikkelen fant jeg her.

Inspirasjon

Fant en herlig side i dag med mye spennede med tanke på hage og hjem.
Ta turen dit og bli litt inspirert :D

http://www.housetohome.co.uk/

mandag 3. august 2009

Hjemmelaget potetgull


Ovnsbakt potetgull med salt og eddik smak

1 stor potet
2 spiseskjeer olje
1/2 spiseskje salt
1 spiseske eddik

Fremgangsmåte:

 1. Bruk ostehøvel for å få tynne skiver av potetene

 2. Forvarm ovnen til 250 grader

 3. Spre potetskivene utover et bakepapir på stekeplaten

 4. Dryss olje, eddik og salt over potetskivene

 5. La de stå i ovnen i 10-20 min. Pass godt på!

Dekk sandal


Jeg kom over en nettside hvor de har laget sandaler av dekk, disse er meget slitesterke og litt morsomme :) Alt du trenger er et gammelt dekk, en skarp kniv og nylonstropper og gjerne en symaskin. les mer om hvordan du lager de herGanske enkel design samt at de er slitesterke.
Det smarteste er å bruke moped/motorsykkel bakhjul. Da disse er lettere å jobbe med.

Drivhus


Jeg skulle så ønske at jeg hadde råd til et drivhus! Men de som selges er jo svinaktig dyre og de som er i passende prisklasse synes jeg blir for små!

Så da jeg kom over dette DIY drivhuset med bilder og det hele samt handleliste nei da ble jeg virkelig glad :D

Resten av artikkelen finner du på engelsk her