tirsdag 14. juni 2011

IKEA hack

Leiligheten min har lite med oppbevaring, men man tager hva man haver og prøver å gjøre det beste utav det. Jeg har arvet en slagbenk fra min mor og den ar lenge stått på datteren min sitt rom, men nå er den altså oppgradert til Kjøkkenmøbel, hvor den både er sitteplass og kjøkkenskap.

IKEA slagbenk


Det er laget tre rom nede i benken og der har jeg plass til det mest nødvendige av kjøkkenartikler, lett tilgjengelig og ute av øye, ute av sinn.

fredag 10. juni 2011

Kjøkken med lite oppbevaringsplass

 Jeg holder på å pusse opp en leilighet i huset mitt på ca 40m2, og der er det både skråtak og lite med skapplass. Så jeg satt da her og lette etter smarte oppbevaringsløsninger og her er noen.
Bestikk i Norgesglass kan jo være en idé.

 Eller hva med et brett fra en jernvarehandel som vanligvis brukes til verktøy oppheng?

 Kasserolleoppheng foran vinduet, denne ideen tror jeg at skal benyttes i 2. etasje.

 Denne kjelken er bare helt rå! Den som bare hadde takhøyde!

Denne er også ganske kul, en vanlig kommode i fresh farge med plass til oppheng på siden, hjul under, ganske perfekt!

tirsdag 7. juni 2011

Dekor i hagen

 Sjekk de tykke tømmerbjelkene! Fantastisk moro med spillet som blir i plastikken i lyset og at de har fylt noen av hyllene med stein og skjell.

 Å lage rom i hagen er alltid suksess.


 Har du en liten hund som er nysgjerrig kan dette være en smart måte å holde han okkupert på.Dette er en morsom greie å gjøre, du borer bare hull og trer ned i et armeringsjern.

Hageinspirasjon

 Ofte er det ikke utsikten det ernoe feil med, men muligens den elleville hunden som alltid stikker av som gjør at du må ha et høyt gjerde. Så hvorfor ikke ha det litt stylish?

 Eller om du har en lang smal hage som denne kanskje dette gir deg inspirasjon?

Hva med en flott plantekrone?


Oppsamling av regnvann er veldig greit å få til om du har muligheten. Å gå frem og tilbake med store vannkanner er ikke det ultimatet.


Eller hva med en hengende seng? Her skulle noen stått og viftet med et palmeblad og gitt meg druer :p

Portaler til hagen

 Portal, det høres egentlig ut som om det er nesten kongelig. Jeg vil kanskje kalle det gjennomganger, eller porter, åpninger. Men uansett dere skjønner nok hva jeg mener.
                             
 En slik kunne jeg godt tenkt meg i hagen, men den ene ideen erstatter den andre og det er utrolig vanskelig å bestemme seg!
 


 Se bare på disse skjønne små "husene" i hønsenetting og blomster: *sukk*


 Elsker industri looken, og det å bruke armeringsmatter i hagen er bare fantastisk. Det er billig og lett å jobbe med.


Skulle gjerne hatt en slik portal også.


Jeg burde definitivt plante pil bare for å torturere den til å bli en åpning i hagen min.

Sitteplasser i hagen

    
Solide stendere med vakre klatreplanter
 Jeg gleder meg noe helt fanstastisk til å kunne begynne å bygge opp igjen hagen, og det bugner jo med inspirasjon på nettet.
Buet kjærlighetsbenk
 Kan se for meg at denne kan bli veldig koslig :)

Eplehus
Å få et epletre til å bli et hus krever nok tålmodighet og en god plan, men det er slettes ikke umulig. Så kan man sitte på benken hele dagen og spise epler til man får vondt i magen :P

Drivhus

Jeg ønsker meg et lite drivhus som dette, men tror kanskje at jeg vil starte med drivhuset som jeg skrev om kjøkkenhage. Men et plassbesparende drivhus med mye sjel er så absolutt noe for meg :)

mandag 6. juni 2011

Høner i hagen.

Naboen min truer meg nesten på livet for at jeg vil anskaffe meg høner, enda jeg ikke skal ha noen hane. Hun sier de stinker men jeg mener at høner kun stinker om man ikke rengjør etter de.

Jeg har kommet over endel kule design på nettet som jeg tenkte å dele med dere. Min favoritt er denne:
Eglu, fra England.
 Denne er bare knall men den er relativt dyr og de sender ikke til Norge. Jeg har funnet noen brukte, men de vil helst at du henter den eller at den kun skal sendes i UK.

Hønsetraktor
 Digger denne også! Den er lett å lage og passer over opphøyde bed i hagen. Da lager man den etter mål på kassene. Perfekt når en er ferdig med å dyrke i bedet for å tilføre næring. Red. anm. Bæsj!


Søt traktor
Har du mindre bed kan denne være fin. Men den passer nok best til kyllinger.

Kongen av alle traktorer!
 I kampen mot brunsnegler så brukes skitne triks! Denne har hjul på så du "lett" kan trille den rundt i hagen. Hønene eter udyr, gjødsler, legger egg, klukker og mer til.

Sa jeg at jeg gledet meg til at hagen ble ferdig?

søndag 5. juni 2011

Bokhyllen over alle bokhyller!

Om jeg noen gang får et bibliotek så skal jeg ha sånne hyller!
Trenger jeg å si mer?

Og hvor er denne stjelt da? memo to self: lagre bilder med nettadresse!

Oppbevaring med skråtak

Bildet er tatt fra et "Gjør det selv" blad på legesenteret. Veldig fint at de har det magasinet hos legen! Jeg vil anbefale dere å mase på tannlege/lege om å abbonere på dette bladet så både kvinner og menn godt kan tenke seg at det var lengre å vente for å komme inn :)

Ikke så lett å se, men kassene er altså høye fremme og lave bak, så om du har skråtak så skreddersyr du de til ditt tak. Hjul på undersiden av kassene gjør de lette å flytte på.
Hvem ønsker seg vel ikke en hage som gir en glede og inspirasjon? Jeg tråler for tiden rundt på nettet for å få nøyaktig den hagen jeg ønsker meg.

"Barkeskifer" på alle gangstier, og et koselig sted for å lese bok...

Eller hva med en platting som snor seg som en sti med plass til planter?
Jeg tror ikke banken vil gi meg flere penger :P Men ideene slutter hvertfall ikke å strømme på ute på nettet.

PS: om noen vet hvor jeg har funnet disse så vennligst si fra :)

Morsom oppbevaring

Jeg elsker mennesker som tenker annerledes. Hva med å feste opp to stoler på denne måten får å henge klærne på om kvelden?

Bildet fant jeg her

Tøffe Muffins

Fremgangsmåte: sukkertopper delt i to til ører, nonstop til øyer, lakrissnøre eller flytende sjokolade til munn og nesebor,    nesen er en marshmellow delt i 1/3.

Noen ganger lar jeg meg nesten skremme over hvor mange flinke mennesker det finnes der ute, og spesielt barnebursdager er nesten mer skremmende enn noe annet, ofte er jeg inne på Elins kaker og andre gøyale tingFacebook. Og jeg lar meg fasinere både over utseende og ikke minst skills. 

Da jeg kom over disse to enkle måtene å stæsje opp muffins på tenkte jeg at disse greier til og med jeg.
Flere ideer finner du her.

Nederste delen på sure pærer, Toffin til øyne, jordbærsnøre eller gele til munn og belte til tunge, eventuelt marsipan.

Tenåringsrom

Jeg skal lage nytt rom til den ene av jentene mine, eventuelt til meg selv. For trappen fra første til andre etasje skal rives og det blir plutselig plass til et rom til.
Det vil si at det kommer til å være et rom med både lav og høy takhøyde som inspirerer til geniale krumspring, og da googler man selvsagt for å få ideer.
Legg merke til at trappetrinnene er skuffer! Bildet fant jeg her.

Jeg vet at arealet jeg har til rådighet er mindre enn dette men inspirasjon er jo bra greier :)

Disse hyllene som går rundt kanten er geniale.

Sofa eller ekstra gjesteseng, samt mye oppbevaring!


En personlig kalender


Et opphøyd tilholdsted


Jeg tror nok at gresset og det grønnegulvet måtte veket. Men ideen er knall.

 Jeg greier ikke helt å visualisere hvordan rommet blir før trappen er borte,
men ideer får en aldri nok av.

Sigøynervogn

Håper ingen blir støtt av overskriften, men jeg fant altså disse flotte vognene på nett og jeg skulle så gjerne tenkt meg en slik vogn! Ikke for å dra på ferie med men for å ha i hagen. Tenk så koselig å ha en slik liten plass med bord og en god litt stor sofa. Så en kan nyte hagen langt ut på høsten, og ikke minst nyte fred og ro mens jentene mine herjer inne. Ja kanskje noen til og med kunne overnatte der?

Her er det jo laget som en campingvogn, men en stue kan jo lett lages til.

Jeg vil ikke ha hjul på min, om ikke annet enn til pynt.
Det beste er jo at du kan bygge denne selv! Maler og tegninger samt forklaring kan du få tak i her.

Kjøkkenhage

Jeg har bestemt meg for at på østsiden av huset skal det være kjøkkenhage. Jeg har ca 7x7 meter til disposisjon så dere kan tro at jeg sitter å surfer nettet for godbiter og inspirasjon mens jeg tegner det ene forslaget etter det andre.Jeg fant blandt annet denne smarte løsningen for å dyrke i høyden eventuelt i en skråning.

Eller hva med dette "kalde" minidrivhuset?

Eller en flott platting med beplantning som denne?

Jeg drømmer og drømmer til jeg blir helt svimmel! Håper bare at gravemaskina blir ferdig snart!

Fleamarket gardening

Som dere kanskje har fått med dere så er jeg litt i hagehjørnet om dagen, ikke så rart kanskje siden det nå er en gravemaskin i hagen som jeg har ventet på i 3 år! Så nå kan jeg for alvor begynne å planlegge hagen min. I min leting etter det perfekte design på kjøkkenhage kom jeg over disse bildene.Dette er en av de tingene jeg drømmer om, en buet gang og kjøkkenhage med personlighet. *sukk* Men først får jeg vel vente i 14 dager mens gravemaskinen faktisk gjør seg ferdig!

Kreativt hundebur

Her om dagen satt jeg og surfet og kom over en blogg som heter Svenngaarden, der var det utrolig mye fint så jeg vil anbefale dere å ta turen dit. Blandt annet så fant jeg denne smarte utnyttelsen av plassen under trappen.
Der bor altså hennes hund mens hun sover eller jobber. Utrolig smart utnyttelse av plassen.