mandag 10. august 2009

Drikke brikker "coasters"Jeg fant disse kule coasterene hos Two girls go green og syntes de var veldig kule og tenkte kanskje at andre ville like de også. Disse jentene intresserer seg mye for "go green", si er seg vel egentlig litt i navnet men i det legger de altså å bruke ting som er av bærekraftig utvikling, gjenbruk, redesign osv. Sjekk ut bloggen deres for mer spennende tips :D

Dette trenger du:


1) Saks
2) Decoupagelim og svampebørste
3) Gamle blader

1. Ta et par gamle blader
2. Riv ut en drøss med sider. Velg noen med sterke farger så blir de fargerike og flotte. Du kan også velge et tema på de selv om det bare er den siste "runden" som blir visende. Feks sommer, fest eller noe annet moro.
3. Del hver bladside i to. (Dette avgjør tykkelsen på hver ring, og er noe du kan forske litt på selv.)
4. Ta en halv side og brett den i 1-1,5 cm. Press ned og lag en "skarp" brett. Dette utgjør høyden på coasteren. Så det er viktig at alle strimlene har samme høyde. Så det blir en slett overflate, en vil vel ikke at glassee skal velte heller :P
5. Lim ned bretten
6. Fortsett med å brette og lime til siden er brukt opp. Til slutt vil du ha en 1-1,5 cm tykk pinne lignende form.
7. Nå tar du den ene enden og begynner og rulle den rundt seg selv som et sneglehus. Ha på lim mens du ruller så den holder seg på plass. Hold den sammen med fingrene i et minutt eller to.8. Repeter steg 4-6.
9. Ta så en ny stripe og fest til enden av sneglehuset, så den får en jevn overgang fra den ene til den andre.
10. Repeter steg 4-9 ca 35 ganger, eller til den har den diameteren du ønsker.
11. Den siste stripen er som sagt den som vises så se etter en kul design til den :)
12. Når du er fornøyd med utseende på den, ha på Decoupagelim på beggesider og la den tørke.
13. Lag en fest og vis frem dine coasters.

1 kommentar:

  1. de var veldig kule. den metoden der kan man jo bruke til masse rart. jeg har laget perler(dom jeg senere har kaget smykker av) på den måten. da tar man bare vaselin på en blomsterpinne og snurrer papiret rundt den. en strimmel = en perle. det blir kjempekult!

    SvarSlett