torsdag 5. februar 2009

Klager

I dag har vært en litt trist dag, har fått klager på at jeg har publisert bilder uten å spørre om lov.
Noe som forsåvidt er sant... På den andre side så har jeg aldri lagt skjul på hvor jeg har funnet det, og som jeg kan se av "feedjit" stikker leserne like lett over til siden jeg har tatt det fra.

Jeg beklager om jeg har støtt noen, eller tråkka på noen tær, jeg trodde det var slik i bloglandia at man kunne få vise frem andre som inspirerer en, gi ros og takk.

Min ide med denne siden var å få ideer til hvordan man kan lage ting selv, og om det da ligger ute en full bruksanvisning, hvorfor skulle jeg da ikke dele den?

Er det noen som har formeninger, mer ris eller kommentarer kjør på... Om jeg har lagt ut noe som dere ikke ville jeg skulle legge frem på min blogg er det bare å si fra, det fjernes da selvsagt øyeblikkelig.

2 kommentarer:

 1. Det er ulovlig etters norsk lov å bruke bilder uten å spørre.
  Mer er det ikke å mene om den saken!

  Jeg er ikke en av de du har stjelt av (det jeg veit), men synes ikke det er greit at folk stjeler sånn, selvom det er aldri så vanlig...

  SvarSlett
 2. Hm, hørtes kansje litt vel skarp ut forresten.
  Det er jo fullt forståelig at du ikke visste bedre, det er veldig vanlig praksis å gjøre slik du har gjort, men det er altså ikke lov. Det jeg hisset meg opp over var at du ønsket å debatere om det var greit eller ikke.

  Spør om lov neste gang du, og så skriver du i bloggen din at du har fått lov, så blir alle de som har opphavsrettigheter så mye gladere :) Faktum er jo at de aller fleste synes det er helt ok å gi tillatelse så lenge det spørres og etterpå opplyses hvor bildene er fra slik med tekst og lenke.

  Dersom du ikke spør om lov eller får nei så har du fremdeles anledning til å beskrive med egne ord og poste en lenke til der du har funnet det, slik får jo andre ta del i dine kreative funn :)

  SvarSlett